• Serat Jayabaya

    ramalan jayabaya
    Serat Jayabaya

    Ramalan iki ora usah dipercaya. Yen percaya kuwi tegese nglangkahi takdire sing maha kuwasa. Dadi, di waca wae nanging ora usah dipercaya.

    • Besuk yen wis ana kreta tanpa jaran.
    • Tanah Jawa kalungan wesi.
    • Prahu mlaku ing dhuwur awang-awang.
    • Kali ilang kedhunge.
    • Pasar ilang kumandhang.
    • Iku tandha yen tekane jaman Jayabaya wis cedhak.
    • Bumi saya suwe saya mengkeret.
    • Sekilan bumi dipajeki.

    • Jaran doyan mangan sambel.
    • Wong wadon nganggo pakeyan lanang.
    • Iku tandhane yen wong bakal nemoni wolak-waliking jaman.
    • Akeh janji ora ditetepi.
    • Akeh wong wani nglanggar sumpahe dhewe.
    • Manungsa padha seneng nyalah.
    • Ora ngendahake hukum Allah.
    • Barang jahat diangkat-angkat.
    • Barang suci dibenci.
    • Akeh manungsa mung ngutamakke dhuwit.
    • Lali kamanungsan.
    • Lali kabecikan.
    • Lali sanak lali kadang.
    • Akeh bapa lali anak.
    • Akeh anak wani nglawan ibu.
    • Nantang bapa.
    • Sedulur padha cidra.
    • Kulawarga padha curiga.
    • Kanca dadi mungsuh.
    • Akeh manungsa lali asale.
    • Ukuman Ratu ora adil.
    • Akeh pangkat sing jahat lan ganjil.
    • Akeh kelakuan sing ganjil.
    • Wong apik-apik padha kapencil.
    • Akeh wong nyambut gawe apik-apik padha krasa isin.
    • Luwih utama ngapusi.
    • Wegah nyambut gawe.
    • Kepingin urip mewah.
    • Ngumbar nafsu angkara murka, nggedhekake duraka.
    • Wong bener thenger-thenger.
    • Wong salah bungah.
    • Wong apik ditampik-tampik.
    • Wong jahat munggah pangkat.
    • Wong agung kasinggung.
    • Wong ala kapuja.
    • Wong wadon ilang kawirangane.
    • Wong lanang ilang kaprawirane.
    • Akeh wong lanang ora duwe bojo.
    • Akeh wong wadon ora setya marang bojone.
    • Akeh ibu padha ngedol anake.
    • Akeh wong wadon ngedol awake.
    • Akeh wong ijol bebojo.
    • Wong wadon nunggang jaran.
    • Wong lanang linggih plangki.
    • Randha seuang loro.
    • Prawan seaga lima.
    • Dhudha pincang laku sembilan uang.
    • Akeh wong ngedol ngelmu.
    • Akeh wong ngaku-aku.
    • Njabane putih njerone dhadhu.
    • Ngakune suci, nanging sucine palsu.
    • Akeh bujuk akeh lojo.
    • Akeh udan salah mangsa.
    • Akeh prawan tuwa.
    • Akeh randha nglairake anak.
    • Akeh jabang bayi lahir nggoleki bapakne.
    • Agama akeh sing nantang.
    • Prikamanungsan saya ilang.
    • Omah suci dibenci.
    • Omah ala saya dipuja.
    • Wong wadon lacur ing ngendi-endi.
    • Akeh laknat.
    • Akeh pengkianat.
    • Anak mangan bapak.
    • Sedulur mangan sedulur.
    • Kanca dadi mungsuh.
    • Guru disatru.
    • Tangga padha curiga.
    • Kana-kene saya angkara murka.
    • Sing weruh kebubuhan.
    • Sing ora weruh ketutuh.
    • Besuk yen ana peperangan.
    • Teka saka wetan, kulon, kidul lan lor.
    • Akeh wong becik saya sengsara.
    • Wong jahat saya seneng.
    • Wektu iku akeh dhandhang diunekake kuntul.
    • Wong salah dianggep bener.
    • Pengkhianat nikmat.
    • Durjana saya sempurna.
    • Wong jahat munggah pangkat.
    • Wong lugu kebelenggu.
    • Wong mulya dikunjara.
    • Sing curang garang.
    • Sing jujur kojur.
    • Pedagang akeh sing keplarang.
    • Wong main akeh sing ndadi.
    • Akeh barang haram.
    • Akeh anak haram.
    • Wong wadon nglamar wong lanang.
    • Wong lanang ngasorake drajate dhewe.
    • Akeh barang-barang mlebu luang.
    • Akeh wong kaliren lan wuda.
    • Wong tuku ngglenik sing dodol.
    • Sing dodol akal okol.
    • Wong golek pangan kaya gabah diinteri.
    • Sing kebat kliwat.
    • Sing telah sambat.
    • Sing gedhe kesasar.
    • Sing cilik kepleset.
    • Sing anggak ketunggak.
    • Sing wedi mati.
    • Sing nekat mbrekat.
    • Sing jerih ketindhih.
    • Sing ngawur makmur.
    • Sing ngati-ati ngrintih.
    • Sing ngedan keduman.
    • Sing waras nggagas.
    • Wong tani ditaleni.
    • Wong dora ura-ura.
    • Ratu ora netepi janji, musna panguwasane.
    • Bupati dadi rakyat.
    • Wong cilik dadi priyayi.
    • Sing mendele dadi gedhe.
    • Sing jujur kojur.
    • Akeh omah ing ndhuwur jaran.
    • Wong mangan wong.
    • Anak lali bapak.
    • Wong tuwa lali tuwane.
    • Pedagang adol barang saya laris.
    • Bandhane saya ludhes.
    • Akeh wong mati kaliren ing sisihe pangan.
    • Akeh wong nyekel bandha nanging uripe sangsara.
    • Sing edan bisa dandan.
    • Sing bengkong bisa nggalang gedhong.
    • Wong waras lan adil uripe nggrantes lan kepencil.
    • Ana peperangan ing njero.
    • Timbul amarga para pangkat akeh sing padha salah paham.
    • Durjana saya ngambra-ambra.
    • Penjahat saya tambah.
    • Wong apik saya sengsara.
    • Akeh wong mati jalaran saka peperangan.
    • Kebingungan lan kobongan.
    • Wong bener saya thenger-thenger.
    • Wong salah saya bungah-bungah.
    • Akeh bandha musna ora karuan lungane. Akeh pangkat lan drajat pada minggat ora karuan sababe
    • Akeh barang-barang haram, akeh bocah haram.
    • Bejane sing lali, bejane sing eling.
    • Nanging sauntung-untunge sing lali.
    • Isih untung sing waspada.
    • Angkara murka saya ndadi.
    • Kana-kene saya bingung.
    • Pedagang akeh alangane.
    • Akeh buruh nantang juragan.
    • Juragan dadi umpan.
    • Sing suwarane seru oleh pengaruh.
    • Wong pinter diingar-ingar.
    • Wong ala diuja.
    • Wong ngerti mangan ati.
    • Bandha dadi memala.
    • Pangkat dadi pemikat.
    • Sing sawenang-wenang rumangsa menang.
    • Sing ngalah rumangsa kabeh salah.
    • Ana Bupati saka wong sing asor imane.
    • Patihe kepala judhi.
    • Wong sing atine suci dibenci.
    • Wong sing jahat lan pinter jilat saya derajat.
    • Pemerasan saya ndadra.
    • Maling lungguh wetenge mblenduk.
    • Pitik angrem saduwure pikulan.
    • Maling wani nantang sing duwe omah.
    • Begal pada ndhugal.
    • Rampok padha keplok-keplok.
    • Wong momong mitenah sing diemong.
    • Wong jaga nyolong sing dijaga.
    • Wong njamin njaluk dijamin.
    • Akeh wong mendem donga.
    • Kana-kene rebutan unggul.
    • Angkara murka ngombro-ombro.
    • Agama ditantang.
    • Akeh wong angkara murka.
    • Nggedhekake duraka.
    • Ukum agama dilanggar.
    • Prikamanungsan di-iles-iles.
    • Kasusilan ditinggal.
    • Akeh wong edan, jahat lan kelangan akal budi.
    • Wong cilik akeh sing kepencil.
    • Amarga dadi korbane si jahat sing jajil.
    • Banjur ana Ratu duwe pengaruh lan duwe prajurit.
    • Lan duwe prajurit.
    • Negarane ambane saprawolon.
    • Tukang mangan suap saya ndadra.
    • Wong jahat ditampa.
    • Wong suci dibenci.
    • Timah dianggep perak.
    • Emas diarani tembaga.
    • Dandang dikandakake kuntul.
    • Wong dosa sentosa.
    • Wong cilik disalahake.
    • Wong nganggur kesungkur.
    • Wong sregep krungkep.
    • Wong nyengit kesengit.
    • Buruh mangluh.
    • Wong sugih krasa wedi.
    • Wong wedi dadi priyayi.
    • Senenge wong jahat.
    • Susahe wong cilik.
    • Akeh wong dakwa dinakwa.
    • Tindake manungsa saya kuciwa.
    • Ratu karo Ratu pada rembugan negara endi sing dipilih lan disenengi.
    • Hore! Hore!
    • Wong Jawa kari separo.
    • Landa-Cina kari sejodho.
    • Akeh wong ijir, akeh wong cethil.
    • Sing eman ora keduman.
    • Sing keduman ora eman.
    • Akeh wong mbambung.
    • Akeh wong limbung.
    • Selot-selote mbesuk wolak-waliking jaman teka.

    Related Posts :



0 komentar:

Leave a Reply

Recent Comment


ShoutMix chat widget

Random Post